• Wpisów:473
  • Średnio co: 2 dni
  • Ostatni wpis:3 lata temu, 12:33
  • Licznik odwiedzin:27 185 / 1422 dni
Jesteś niezalogowany. Niektóre wpisy dostępne są tylko dla znajomych.
 

Tini w Madrycie
 

 
Nowe zdjęcie Martiny Stoessel
PlusFotka Clary i Tini
 

 
Zaklepujcie
 

 
Tini uratowalismy . <3
A Jorga topimy czy ratujemy?

 

 
Co chcecie porobić ?
A teraz zabawa :
Topimy czy Ratujemy
Tini ratujemy czy topimy ?
 

 
Libre Soy z Twicam
A to nagrywania do Libre Soy
Dodaj komentarz ›/ Pokaż wszystkie (3) ›
 

 
Moja własno ręczna zaklepywanka
 

 
A tu nastepna kreacia Violetty (Tini).
Bluzka biała i czerwona z kołmierzykiem.Viola ma pomarańczową ale też jest ładna

Spódnica biała w kwiatki
I tu inne ale bardzo podobne jak ma Violetta2


Buty kowbojki brązowe


A tu jak wygląda Viola w tej kreaci





 

 
Chcecie być podobni do Violetty2 to prosze kilka ubran jak sie ubiera w Violecie 2
1)Bluzka z Kołmierzykiem:Biała a jak w chcecie inną to sobie dobierzecie

2)Spódnica z dłuszym tyłem zielona ale możecie dobierać kolory
3)Buty na koturnie brozowe takie jak ma Viola ale wy możecie inny kolor
I tu zdjęcie kture pasuje jak Viola sie ubiera
 

 
Twicam z Tini
Tu są kilka ale się spodoba ja wszystkie oglądałam
 

 
Po Polsku wiadomiosci o Tini
Martina Stoessel jest argentyńska aktorka nastolatek, tancerka, piosenkarka i modelka, która zyskała popularność na jej debiutancki roli Violetty Castillo na Disney Channel oryginalnej serii Violetta .
Martina Stoessel
Znany także jako Tini
Urodzony 21 marca 1997 (Wiek 16)
Buenos Aires , Argentyna
Gatunki

Pop
nastoletni pop

Zawody Aktorka, piosenkarka, tancerka, modelka
Instrumenty Wokal, fortepian
Lat aktywnych 2007-obecnie
Etykiety Walt Disney (2011-obecnie)
Czynności związane Skalne Bones, Pablo Espinosa , Jorge Blanco , Lodovica Comello , Mercedes Lambre , Candelaria Molfese
Witryna internetowa www.martinastoessel.com.ar


Życie i kariera

Martina Stoessel urodził się w Buenos Aires, córka producenta i reżysera Alejandro Stoessel i Mariana Muzlera, ma brata, który jest o rok starszy nazwie Francisco. [1] Stwierdziła, że ona urodziła się 21 marca 1997 r. [2] , ale Data urodzenia jest sporny. [3] Zaczęła jej kształcenia artystycznego w młodym wieku studiuje śpiew, fortepian, komedii muzycznej, teatru muzycznego i tańca. [4]

W 2009 roku zagrała w pierwszym sezonie telenoweli argentyńskiej młodzieży Patito Feo w roli Martina, [5], jeden z asystentów Fito Bernardi, [6] , a także zagrała Anna jako dziecko, przyjacielem Leandro spotkali się w las, w retrospekcjach , w tej samej serii.

W 2011 wzięła udział w hiszpańskiej wersji piosenki Shannon Saunders '"Glow", zwany " Tu Resplandor ", zawarte w albumie nagrywania Disney Princess:. bajki Songs [7] Ona też śpiewa tę wersję do finałowego na Disney Channel w Ameryce Łacińskiej, Celebratón , w dniu 31 grudnia 2011 roku. Utwór został później zawarty w kompilacji związanych z show i opublikowane w marcu następnego roku.

W 2010 Stoessel uzyskać tytułową rolę w serialu Violetta , koprodukcja Disney Channel Ameryki Łacińskiej , Europy , Bliskiego Wschodu i Afryki , [8] , gdzie odgrywa charakter Violetta Castillo . Stoessel śpiewa prekursora Pieśń serii opublikowane w dniu 5 kwietnia 2012 roku i zatytułowanej En mi mundo, [9] Włoska wersja "Nel mio mondo" [10] , a angielska wersja "W moim świecie". [11] Do tej roli zdobyła nagrodę za "kobiece Newcomer" w edycji 2012 Kids 'Choice Awards Argentyna [12] , a także nominowany do wersji USA, Nickelodeon Kids 'Choice Awards , w kategorii "Ulubiony Łaciński artystą". [13 ]

Udzieliła również swojego głosu do kilku piosenek na albumach z serii. Brała udział w programach telewizyjnych U-Mix Show i Disney Disney Planet dla Ameryki Łacińskiej. [14] W 2013 r. został potwierdzony do gry w tę samą postać w serii i być bohaterem spektaklu inspirowanego serią; [ 15] Ponadto, użyczyła swojego głosu do charakteru Carrie w dubbingu włoskiej wersji filmu Monsters University . [16]

W dniu 10 sierpnia 2013 r. Stoessel wykonywane, wraz z obsadą Violetta , UNICEF telewizji impreza charytatywna Un sol para los chicos, gdzie gra utwory "Ser Mejor" i "En mi mundo". [17] [18] Śpiewa Piosenki "Libre sojowy" i "All'Alba sorgerò", które są hiszpańskie i włoskie wersje " Let It Go ", tytułowy utwór z filmu animowanego Disneya Mrożone . [19] [20]
Filmografia
Film
Rok Tytuł Rola Uwagi
2013 Uniwersytet potwory Carrie Williams Voice-dubbing w języku włoskim
2013 " Urodziny Alicji " Alice Selezneva Voice-dubbing w języku hiszpańskim
Telewizja
Rok Tytuł Rola Uwagi
2007 Patito Feo Martina 1 odcinek
2012-obecnie Violetta Violetta Castillo Główną rolę, Disney Channel Original Series
Dyskografia
Promocyjne single
Tytuł Rok Album
"En mi mundo" 2012 Violetta
"Nel mio mondo" [21]
"Hoy Somos más" 2013 Más Hoy Somos
"W moim świecie" [22] Piosenka bez albumu
Inne występy
Tytuł Rok Inny artysta (s) Album
"Tu Resplandor" 2011 N / Celebratón in Concert
"Libre soy" 2013 N / Mrożony
"All'Alba sorgerò" [23] N /
Filmografia
Teledyski Rok Director (s) Uwagi
"Tu Resplandor" 2011 Nieznany
"Te Creo" 2012 Jorge Nisco
Martín Saban Należy do odcinka 2 sezonu 1.
"Entre tú y yo" Należy do odcinka 13, sezon 1.
"En mi mundo" Należy do odcinka 15, sezon 1. Jest również promo filmy Sezon 1.
"Tienes todo" Należy do odcinka 23, sezon 1.
"Habla si puedes" Należy do odcinka 40, sezon 1.
"Junto ti" Należy do odcinka 66 sezonu 1.
"Ven y canta" Należy do odcinka 70, sezon 1.
"Nel mio mondo" Miał swoją premierę na Disney Channel tylko Włochy
"Hoy Somos más" 2013 Film promocyjny dla Sezon 2
"Nuestro camino" Należy do odcinka 67, sezon 2.
"Si es por amor" Należy do odcinka 78, sezon 2.
"Libre soy" Nieznany
Wycieczki

Violetta en Vivo (2013-14)

Nagrody i nominacje

Kids Choice Awards Argentyna [12]

Rok Kategoria Prace nominowane Wynik
2012 Przybysz Violetta Won
2013 Ulubiony program w TV Actress Mianowany

Kids Choice Awards [13]

Rok Kategoria Prace nominowane Wynik
2013 Ulubiony Artysta łaciński Violetta Mianowany

Premios Martín Fierro [24]

Rok Kategoria Prace nominowane Wynik
2013 Przybysz Violetta Won
Literatura

^ Martina Stoessel: «Il mio primo Bacio? Meglio di quello di Diego »| Najlepszy Film . Bestmovie.it. Źródło: na 07.12.2013.
^ 21 de marzoooo Tini Stoessel na Twitterze . 09 czerwca 12. Źródło: 24 kwietnia 2013. 15 chiiicas! Tini Stoessel na Twitterze . 09 czerwca 12. Źródło: 24 kwietnia 2013.
^ Koncepcja radio, Violetta farsante: la verdadera Edad de Martina Stoessel (hiszpański)
^ "¿Quién es la Nueva Chica Disney Argentyna?" (w języku hiszpańskim). 15 czerwca 2012.
^ http://www.imdb.com/title/tt1217518/?ref_=nm_flmg_act_2
^ Il Mondo di Patty | Sito Ufficiale . Ilmondodipatty.it. Źródło: na 07.12.2013.
^ "Tu Resplandor - Martina Stoessel" adiccionmusical.com (w języku hiszpańskim).. 29 listopada 2011.
^ "Hecho en Argentyna: TV para El Mundo" (w języku hiszpańskim). 12 maja 2012.
^ "¡Mañana Disney Channel estrena el Video Clip de" Violetta "!" . revistateen.com (w Spaanish).
^ . Skupienie Junior (październik 2012) "Violetta: il mondo wideo Nel mio per i wentylator Italiani e novità nel oddanych con l'arrivo di Ruggero Pasquarelli" focusjunior.it..
^ "W moim świecie (Od" Violetta " - Jedynka" . iTunes .
^ b "Choice Awards Argentyna Grachi Y Violetta Los Mas premiados en los dziecięca 2012" (w języku hiszpańskim). exitoina.com. 07 października 2012.
^ b "2013 Kids Choice Awards Artista Latino Favorito" . lateengossip.com. 14 lutego 2013.
^ "Martina Stoessel (Violetta) PL U-Mix Show" . extremista.com.ar (w języku hiszpańskim). 06 lipca 2012.
^ "Violetta ya tiene fecha de Estreno en el teatro" . infobae.com (w języku hiszpańskim).
^ "Martina Stoessel e Lodovica Comello: da Violetta Uniwersytet Monsters" . 04 lipca 2013.
^ "Violetta se suma Un sol para los chicos 2013" (w języku hiszpańskim). 08 sierpnia 2013.
^ "Violetta Hizo vibrar el Luna Park" (w języku hiszpańskim). 10 sierpnia 2013.
^ "Mrożone - Il Regno di Ghiaccio: Martina Stoessel canta" All'Alba sorgerò " primissima (w języku włoskim)..
^ "Martina Stoessel interpretacji" Libre Soy "En zamrożone: Una Aventura Congelada" . MSN.
^ Connessione all'iTunes Przechowywać w corso . Itunes.apple.com. Źródło: na 07.12.2013.
^ iTunes - Music - W moim świecie (od "Violetta" - pojedyncze przez Martina Stoessel . Itunes.apple.com (9.08.2013). Źródło: na 07.12.2013.
^ "Mrożone - Il Regno di Ghiaccio: Martina Stoessel canta" All'Alba sorgerò " primissima (w języku włoskim)..
^ "Todos los nominados się los Martín Fierro 2013" . 24 czerwca 2013.

Linki zewnętrzne

Oficjalna strona internetowa
Martina Stoessel w bazie Internet Movie Database
Martina Stoessel na Twitterze
Martina Stoessel na Instagram
Martina Stoessel na Facebooku

Po Hiszpansku wiadomosci
Martina Stoessel is an Argentine teen actress, dancer, singer, and model, who gained popularity for her debut role as Violetta Castillo on the Disney Channel original series Violetta.


Martina Stoessel
Also known as Tini
Born March 21, 1997 (age 16)
Buenos Aires, Argentina
Genres

Pop
teen pop

Occupations Actress, singer, dancer, model
Instruments Vocals, piano
Years active 2007–present
Labels Walt Disney (2011–present)
Associated acts Rock Bones, Pablo Espinosa, Jorge Blanco, Lodovica Comello, Mercedes Lambre, Candelaria Molfese
Website www.martinastoessel.com.ar


Life and career

Martina Stoessel was born in Buenos Aires, the daughter of producer and director Alejandro Stoessel and Mariana Muzlera, has a brother who is a year older named Francisco.[1] She stated that she was born on March 21st, 1997,[2] but the birth date has been disputed.[3] She began her artistic training at a young age studying singing, piano, musical comedy, musical theater and dance.[4]

In 2009, she starred in the first season of the telenovela Argentine youth Patito Feo in the role of Martina,[5] one of the assistants of Fito Bernardi,[6] and also starred Anna as a child, a friend of Leandro met in a forest, in flashbacks, in the same series.

In 2011, she participated in the Spanish version of the song Shannon Saunders′ "The Glow", called "Tu Resplandor", contained in the album recording Disney Princess: Fairy Tale Songs.[7] She also sings this version for the final event of the Disney Channel Latin America, Celebratón, on 31 December 2011. The song was later included in the compilation relating to the show and published in March of the following year.

In 2010, Stoessel obtained the title role in the series Violetta, co-production between Disney Channel Latin America, Europe, Middle East and Africa,[8] where she plays the character of Violetta Castillo. Stoessel sings the song forerunner of the series published on 5 April 2012 and entitled En mi mundo,[9] the Italian version "Nel mio mondo"[10] and the English version "In My Own World".[11] For this role she won an award for "Female Newcomer" in the 2012 edition of the Kids' Choice Awards Argentina[12] and was also nominated for the U.S. version, the Nickelodeon Kids' Choice Awards, in the "Favorite Latin Artist" category.[13]

She also gave her voice to a few songs on the albums of the series. She also participated in the television programs The U-Mix Show and Disney Planet for Disney Latin America.[14] In 2013 has been confirmed to play the same character in the series and to be the protagonist of the play inspired by the series;[15] moreover, lent her voice to the character of Carrie in the dubbing of the Italian version of the film Monsters University.[16]

On 10 August 2013, Stoessel performed, along with the cast of Violetta, UNICEF charity event television Un sol para los chicos, where she plays the songs "Ser mejor" and "En mi mundo".[17][18] She sings the songs "Libre soy" and "All'Alba sorgerò" which are the Spanish and Italian versions of "Let It Go", title song from the Disney animated film Frozen.[19][20]
Filmography
Film
Year Title Role Notes
2013 Monsters University Carrie Williams Voice-dubbing in Italian
2013 "Alice's Birthday" Alice Selezneva Voice-dubbing in Spanish
Television
Year Title Role Notes
2007 Patito Feo Martina 1 episode
2012–present Violetta Violetta Castillo Lead role; Disney Channel Original Series
Discography
Promotional singles
Title Year Album
"En mi mundo" 2012 Violetta
"Nel mio mondo"[21]
"Hoy somos más" 2013 Hoy somos más
"In My Own World"[22] non-album song
Other appearances
Title Year Other artist(s) Album
"Tu resplandor" 2011 N/A Celebratón in Concert
"Libre soy" 2013 N/A Frozen
"All’alba sorgerò"[23] N/A
Videography
Music videos Year Director(s) Notes
"Tu resplandor" 2011 Unknown
"Te creo" 2012 Jorge Nisco
Martín Saban It belongs to episode 2, season 1.
"Entre tú y yo" It belongs to episode 13, season 1.
"En mi mundo" It belongs to episode 15, season 1. It is also promo video for Season 1.
"Tienes todo" It belongs to episode 23, season 1.
"Habla si puedes" It belongs to episode 40, season 1.
"Junto a ti" It belongs to episode 66, season 1.
"Ven y canta" It belongs to episode 70, season 1.
"Nel mio mondo" Premiered only on Disney Channel Italy
"Hoy somos más" 2013 Promo video for Season 2
"Nuestro camino" It belongs to episode 67, season 2.
"Si es por amor" It belongs to episode 78, season 2.
"Libre soy" Unknown
Tours

Violetta en Vivo (2013–14)

Awards and nominations

Kids' Choice Awards Argentina[12]

Year Category Work nominated Result
2012 Newcomer Violetta Won
2013 Favorite TV Actress Nominated

Kids' Choice Awards[13]

Year Category Work nominated Result
2013 Favorite Latin Artist Violetta Nominated

Premios Martín Fierro[24]

Year Category Work nominated Result
2013 Newcomer Violetta Won
References

Jump up ^ Martina Stoessel: «Il mio primo bacio? Meglio di quello di Diego» | Best Movie. Bestmovie.it. Retrieved on 2013-12-07.
Jump up ^ 21 de marzoooo Tini Stoessel on Twitter. June 9, 12. Retrieved April 24, 2013.15 chiiicas! Tini Stoessel on Twitter. June 9, 12. Retrieved April 24, 2013.
Jump up ^ Concept Radio, Violetta farsante: la verdadera edad de Martina Stoessel (Spanish)
Jump up ^ "¿Quién es la nueva chica Disney argentina?" (in Spanish). 15 June 2012.
Jump up ^ http://www.imdb.com/title/tt1217518/?ref_=nm_flmg_act_2
Jump up ^ Il Mondo di Patty | Sito Ufficiale. Ilmondodipatty.it. Retrieved on 2013-12-07.
Jump up ^ "Tu resplandor – Martina Stoessel". adiccionmusical.com (in Spanish). 29 November 2011.
Jump up ^ "Hecho en Argentina: TV para el mundo" (in Spanish). 12 May 2012.
Jump up ^ "¡Mañana Disney Channel estrena el vídeo clip de “Violetta”!". revistateen.com (in Spaanish).
Jump up ^ Focus Junior (October 2012). "Violetta: il video Nel mio mondo per i fan italiani e novità nel cast con l'arrivo di Ruggero Pasquarelli". focusjunior.it.
Jump up ^ "In My Own World (From "Violetta" – Single". iTunes.
^ Jump up to: a b "Grachi y Violetta los mas premiados en los Kids’ Choice Awards Argentina 2012" (in Spanish). exitoina.com. 7 October 2012.
^ Jump up to: a b "2013 Kids Choice Awards Artista Latino Favorito". lateengossip.com. 14 February 2013.
Jump up ^ "Martina Stoessel (Violetta) en The U-Mix Show". extremista.com.ar (in Spanish). 6 July 2012.
Jump up ^ "Violetta ya tiene fecha de estreno en el teatro". infobae.com (in Spanish).
Jump up ^ "Martina Stoessel e Lodovica Comello: da Violetta a Monsters University". 4 July 2013.
Jump up ^ "Violetta se suma a Un sol para los chicos 2013" (in Spanish). 8 August 2013.
Jump up ^ "Violetta hizo vibrar el Luna Park" (in Spanish). 10 August 2013.
Jump up ^ "Frozen – Il Regno di Ghiaccio: Martina Stoessel canta “All’alba sorgerò". primissima (in Italian).
Jump up ^ "Martina Stoessel interpreta "Libre Soy" en Frozen: Una Aventura Congelada". MSN.
Jump up ^ Connessione all'iTunes Store in corso. Itunes.apple.com. Retrieved on 2013-12-07.
Jump up ^ iTunes – Music – In My Own World (From "Violetta" – Single by Martina Stoessel. Itunes.apple.com (2013-08-09). Retrieved on 2013-12-07.
Jump up ^ "Frozen – Il Regno di Ghiaccio: Martina Stoessel canta “All’alba sorgerò". primissima (in Italian).
Jump up ^ "Todos los nominados a los Martín Fierro 2013". 24 June 2013.

External links

Official website
Martina Stoessel at the Internet Movie Database
Martina Stoessel on Twitter
Martina Stoessel on Instagram
Martina Stoessel on Facebook
 

 
Hej jestem Natalka i będę pisać bloga o ♥♥Tini♥♥Stoessel♥♥
Dodaj komentarz ›/ Pokaż wszystkie (2) ›